های اکسپرت سامانه مشاوره آنلاین

بیش فعالی کودکان و مدیریت عصبانیت

بیش فعالی کودکان

بیش فعالی کودکان معمولا با واکنش‌هایی نظیر ابراز خشم و عصبانیت همراه است. مدیریت رفتار و احساسات برای کودکانِ دچار به این اختلال ساده نیست. ضمن اینکه بسیار هم حساس هستند و شرایط استرس‌زا و فشارها می‌توانند خیلی سریع و ساده، آنها را عصبانی کنند. در واقع، این کودکان قبل از آنکه فکر کنند و خود را جمع‌وجور نمایند، شروع به ابراز واکنش می‌کنند. رسیدگی به این مشکل و یافتن راه‌کارهایی برای مدیریت عصبانیت کودکان بیش‌فعال بسیار ضروری است. در این مقاله درباره آن خواهید خواند.

درک محرک‌های عصبانیت‌زا در کودکان بیش فعال مهم است

بیش فعالی کودکان

بیش فعالی کودکان می‌تواند تحت کنترل درآید. مثلا برای مدیریت خشم و عصبانیت در آنها باید ببینید که محرک‌های عصبانیت چه هستند و چطور روی کودک اثرات منفی می‌گذارند و او را وادار به ابراز واکنش می‌کنند. کشف الگوهایی که عصبانیت در کودکان بیش‌فعال را رقم می‌زنند در کنترل این موضوع مفید واقع می‌شود. مثلا:

  • شاید زمانی که کودک خسته یا گرسنه است، عصبانیت او تحریک می‌شود.
  • شاید زمانی که مسئولیتی به کودک واگذار می‌شود، دچار احساس ترس و اضطراب می‌شود و عصبانیت به سراغش می‌آید.
  • زمانی که اثر داروهای مصرفی برای بیش فعالی کودکان از بین می‌رود هم عصبانیت و خشم در آنها بروز می‌یابد.

در هر حال، با کمی مطالعه و زیر نظرگرفتن رفتار کودکان می‌توان به این پی برد که چه الگوهایی باعث تحریک عصبانیت در آنها می‌شود. با شناخت محرک‌ها می‌توانید مدیریت اوضاع را به‌دست بگیرید. اگر بدانید که عصبانیت بیشتر در چه زمانی بر کودک سایه می‌اندازد، کنترل وضعیت را هم به دست خواهید گرفت.

اقدامات لازم برای کنترل عصبانیت در کودکان بیش‌فعال

زمانی که کودک در حالت عصبانیت به سر نمی‌برد و آرام است، باید با او درباره روش‌های کنترل این احساس صحبت کنید و راه‌کارهایی به او آموزش بدهید که در مواقع خشم به آنها متوسل شود و خود را آرام کند. مثلا تکنیک‌هایی درباره کشیدن نفس عمیق به او یاد بدهید. کشیدن نفس عمیق با شمردن مثلا تا ۲۰۰ می‌تواند راهی باشد که کنترل و آرامش را به روان کودک منتقل می‌کند.

صحبت‌کردن درباره اینکه در زمان خشم، دقیقا چه احساساتی در وجود کودک شکل می‌گیرد هم مهم است. برای مثال، اگر کودک در مدرسه در موقعیت‌هایی دچار استرس و خشم می‌شود، از او دقیقا سوال کنید و بخواهید به شما بگوید که در زمان خشم، چه احساساتی را تجربه می‌کند. کشف دقیق لحظات خشم در کودک به رفع این حالت کمک شایانی می‌کند.

خواب کافی و کنترل خشم ناشی از بیش فعالی کودکان

کودکان بیش‌فعال معمولا برای خوابیدن هم مشکل دارند و به‌سادگی به خواب نمی‌روند. کودکی که خوب نمی‌خوابد، آرامش کمتری هم پیدا می‌کند و عصبی‌تر می‌شود. کنترل استرس و عصبانیت برای کودکی که خسته نیست و خوب خوابیده، بسیار راحت‌تر خواهد بود. بنابراین، به خواب کافی در کودکان توجه داشته باشید.

ارائه الگوهای رفتاری مناسب در کنترل و مدیریت خشم به کودکان

یکی دیگر از اقدامات مفید برای کنترل خشم مرتبط با بیش فعالی کودکان این است که الگوهای رفتاری مناسبی در اختیارشان بگذارید. اگر شما فردی آرام باشید که به محرک‌های عصبانی‌کننده واکنش‌های تند و خشمگینانه نشان نمی‌دهد، کودک هم به‌طور غیرمستقیم این موضوع را یاد می‌گیرد و دست به الگوبرداری از شما می‌زند. بنابراین، کنترل مدیریت خشم را با ارائه و ابراز رفتارهای مناسب از طرف خودتان به کودکان یاد بدهید.

پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید: ۸ روش ساده و سالم ابراز خشم

کتاب‌خواندن برای کودک و تلاش برای کنترل خشم

خواندن کتاب‌هایی درباره احساسات مختلف کودک هم می‌تواند راهی برای نشان‌دادن مدیریت عصبانیت به او باشد. برای کودک کتاب بخوانید و با او درباره‌اش صحبت کنید. حرف‌زدن درباره احساسات در قالب داستان‌هایی جذاب و پرکشش می‌تواند راهی مناسب جهت کنترل اوضاع باشد.

گذراندن وقت و معاشرت با کودک به‌طور اختصاصی هم به او آرامش می‌دهد و راهی برای نزدیک‌شدن به او و آموزش راه‌کارهای کنترل خشم ناشی از بیش فعالی کودکان به حساب می‌آید. پس برای کودکتان وقت بگذارید و اجازه بدهید که با شما احساس راحتی کند و از احساساتش بگوید. نزدیکی و ارتباط صمیمانه با کودک باعث می‌شود که حرف‌ها و احساساتش را برایتان بازگو کند و راه را برای کشف روش‌های مناسب کنترل خشم نشانتان بدهد.

در آخر

بیش فعالی کودکان

بیش فعالی کودکان شرایط سختی را برای آنها و اطرافیانشان به‌وجود می‌آورد. البته هیچ مشکلی وجود ندارد که با فکر و صرف وقت حل نشود. بنابراین، با کسب آگاهی و صرف انرژی برای کودک بیش فعال خود می‌توانید اوضاع را کنترل کنید و مدیریت مشکلاتی نظیر خشم کودک را در دست بگیرید.

برای حل هر مشکل و مساله‌ای باید به ریشه‌های ماجرا فکر کرد. درباره خشم کودکان بیش‌فعال هم باید به‌دنبال محرک‌هایی گشت که او را عصبانی می‌کنند و مدیریت احساسات را از دستانش خارج می‌سازند. با کشف آنها و آموزش روش‌هایی برای کنترل اوضاع به کودک می‌توان تغییرات بزرگی در او به‌وجود آورد.

اگر تجربه‌ای در زمینه خشم کودکان بیش‌فعال دارید، حتما با ما در میان بگذارید؟ به استفاده از خدمات مشاوره کودک و نوجوان در این زمینه فکر کرده‌اید؟ ایده و راه‌کاری برای کنترل عصبانیت کودکان بیش‌فعال در ذهن دارید؟

برگرفته از: https://www.verywellmind.com

دیدگاه‌ها (0)

*
*