های اکسپرت سامانه مشاوره آنلاین

راه های رضایت از شغل را می‌شناسید؟

راه های رضایت از شغل

هر روز که از خواب بیدار می‌شوید، به زور خمیازه و با قلبی پُر از نفرت شغل و کارتان را دنبال می‌کنید؟ این‌ها اصلا نشانه‌های خوبی نیستند و در بلندمدت می‌توانند روی سلامت و بهره‌وری زندگی‌تان اثر بگذارند. شادی از زندگی کسی که کارش را دوست ندارد، دور می‌شود. حتی کسانی که شغلشان را دوست دارند هم گاهی دچار خستگی، افسردگی و بی‌میلی می‌شوند. پس اگر شغلتان را دوست ندارید، دیگر کلاهتان پس معرکه است و باید حتما و قطعا راه های رضایت از شغل را بدانید و در زندگی به کار بگیرید. در این مقاله درباره راه های رضایت از شغل خواهید خواند. شاید به کمکتان بیایند و وضعیت را بهتر کنند.

تمرکز بر نکات مثبت شغلی

راه های رضایت از شغل

اگر شغلتان یا به‌طور کلی، هر چیز دیگری شما را آزار می‌دهد، حتما به این فکر کنید که ابعاد مثبتی هم در آن هست یا نه. در هر زمینه‌ای می‌توان مثبت‌ها را هم از دل تاریکی‌ها و منفی‌ها بیرون کشید. مثلا از خود بپرسید که:

  • از انجام چه مسئولیتی در شغلتان لذت می‌برید یا کدام بخش‌هایش برایتان احساس خوبی به همراه می‌آورند؟
  • آیا بخش‌ها و قسمت‌هایی از کارتان وجود دارد که احساس می‌کنید، امکان رشد و ارتقای بهتر را برایتان فراهم می‌کند؟
  • از شغل فعلی‌تان چه چیزهایی یاد گرفته‌اید؟

قطعا پاسخ‌هایی معقول به پرسش‌های بالا برای هرکس در هر شغلی وجود دارد. تمرکز بر نکات مثبت و تلاش برای یادگیری و ارتقای وضعیت فعلی به شما کمک می‌کند که همه‌چیز بهتر پیش برود و در مسیر پویایی قرار بگیرید.

شروع روز کاری با اخلاق خوب

یکی از راه‌ های رضایت از شغل این است که روزتان را با خلق‌وخوی خوب شروع کنید. این باعث می‌شود که مثبت‌تر باشید و بهره‌وری‌تان هم افزایش پیدا کند. اصولا، اخلاق و حس‌وحالی که در شروع هر کاری دارید، روند روحی و سبک فعالیت‌تان در ادامه ماجرا را هم رقم می‌زند. پس سعی کنید که به زور هم که شده، خوش‌اخلاق روزتان را شروع کنید و خودتان را از انرژی‌های منفی دور نگه دارید.

برای اینکه بتوانید خودتان را شاداب کنید و با چنین روحیه‌ای روز را شروع کنید، ثانیه‌های آغازین را برای خود جذاب نمایید. مثلا:

  • پادکست موردعلاقه‌تان را در مسیر رسیدن به محل کار گوش بدهید؛
  • صبح‌ها کمی راه بروید و هوای تازه را وارد ریه‌هایتان کنید؛
  • چیزی را که دوست دارید و دلتان را خوش می‌کند، بنوشید یا نوش‌جان کنید، مثلا یک لیوان قهوه، شیرکاکائو و… .

داشتن برنامه‌ای جذاب برای شروع صبح از راه های رضایت از شغل است. چون شما را آرام‌تر و با ذهنی بازتر روانه محل کار می‌کند. برای خودتان دلخوشی‌هایی به وجود بیاورید و نگذارید که حال بد و انرژی‌های منفی لحظات‌تان را خراب کنند. دلخوشی‌های کوچک می‌توانند مبدأ شکل‌گیری شوق‌های بزرگ و عجیبی باشند. آنها را دست‌کم نگیرید.

دوری از افکار منفی از راه های رضایت از شغل

حتی اگر شغلتان را دوست داشته باشید هم در آن ابعاد و جنبه‌هایی منفی وجود دارد که باعث می‌شود از اوضاع کاملا لذت نبرید یا بهره‌وری‌تان کاهش پیدا کند. بنابراین، تلاشتان را به کار بگیرید که از افراد و موقعیت‌های بد و سمی دور بمانید. مثلا اگر می‌بینید که بساط غیبت‌کردن برپاست، از آن دور شوید.

به جای اینکه به شدت رقابتی باشید و با همکاران در چالش و رقابت قرار بگیرید، با آنها دوست باشید و کمکشان کنید تا در مواقع نیاز، آنها هم یاری‌تان بدهند. به جای شکایت و غرغرکردن هم به دنبال یافتن راه‌کارها و راه‌حل‌ها باشید.

ایجاد تغییرات سازنده

گاهی اوضاع و شرایط برایمان جالب نیست اما امکان تغییراتی برای بهبود موقعیت وجود دارد. برای مثال، شاید شما فردی باشید که از فعالیت‌های گروهی خیلی استقبال می‌کنید اما مسئولیتی که به شما داده شده، کمی منزوی‌کننده است. با صحبت‌کردن و درخواست پیوستن به فعالیت‌های جمعی و گروهی می‌توانید وضع را برای خود خوشایندتر کنید.

گاهی تغییراتی مثبت و ممکن وجود دارند که با صحبت‌کردن با مدیران و مسئولان بالارده می‌توانید آنها را شدنی و امکان‌پذیر کنید. پس یکی از راه های رضایت از شغل ایجاد تغییرات سازنده است. پیوستن به گروه‌های مختلفی که فعالیت‌های گوناگون در محیط کار انجام می‌دهند، تغییرات موقعیتی یا شکل کارکردن و مواردی از این دست را در برنامه‌هایتان قرار بدهید تا اوضاع بهتر شود.

شخصی‌سازی فضای کار

یکی دیگر از کارهای مثبتی که می‌توانید صورت بدهید هم این است که فضا را برای خود شخصی‌سازی کنید. برای مثال، گلدان‌هایی زیبا بیاورید و میز کارتان را شاداب و سبز کنید. نورپردازی اتاق کارتان را عوض کنید یا دما و صندلی کارتان را مطابق میل خود تغییر بدهید. زمانی که محیطی راحت برای خود فراهم می‌کنید، میل و رغبت‌تان برای کارکردن هم بیشتر می‌شود.

گاهی ایجاد تغییرات ساده و اندک هم می‌تواند نقش بزرگی در تغییر روحیه‌تان داشته باشد. بنابراین، شخصی‌سازی فضای کار را فراموش نکنید که می‌تواند در دوست‌داشتنی‌ترشدن شغلتان موثر واقع شود.

معنادادن به شغل از راه های رضایت از شغل

یکی دیگر از راه های رضایت از شغل تلاش برای معنادادن به آن است. به‌طور کلی، در انجام هر کاری با معنابخشیدن به آن است که می‌توانید پرشور و باعلاقه دوام بیاورید. سعی کنید که مزایا و معایب هرچیز را سبک و سنگین کنید و ببینید که در نهایت کدام گروه بر دیگری می‌چربد.

برای مثال، شغل فعلی‌تان از نظر درآمد چه امکانات و رفاهی در اختیارتان قرار می‌دهد؟ چه مزایایی تقدیم خودتان، خانواده‌تان، اجتماع و در ابعاد وسیع‌تر دنیا می‌کند؟ همه این‌ها را بررسی کنید تا با روشن‌کردن ابعاد مثبت آن برای خود به شغلتان علاقه‌مندتر شوید.

سخن آخر درباره راه های رضایت از شغل

راه های رضایت از شغل

راه های رضایت از شغل را یاد بگیرید و به آنها عمل کنید. بخش بزرگی از زندگی افراد بزرگسال به کارکردن می‌گذرد. حال اگر شخصی کارش را دوست نداشته باشد، حسابی به دردسر خواهد افتاد و اوقاتش سیاه و سنگین خواهند گذشت.

داشتن شغلی که به آن بسیار علاقه دارید، نعمت بزرگی است اما برای همه پیش نمی‌آید. پس باید خودتان آستین‌ها را بالا بزنید و اوضاع را قابل‌تحمل و مطلوب کنید.

از میان راه‌کارهایی که ارائه شد، با کدام موافق‌تر هستید و فکر می‌کنید که اثرگذاری بیشتری روی زندگی‌تان خواهد گذاشت؟ نظرتان را برایمان بگویید. به جز روش‌هایی که گفته شد، پیشنهادی دارید؟ فکر می‌کنید که چه چیزی می‌تواند رضایت شغلی بیشتری برایمان به همراه بیاورد؟

برگرفته از: https://www.verywellmind.com

دیدگاه‌ها (0)

*
*