های اکسپرت سامانه مشاوره آنلاین

نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان را می‌دانید؟

نحوه صحبت کردن از کرونا با کودکان

کرونا روزگار سخت و تلخی برایمان رقم زده است. بسیاری از آدم‌ها عزادار شده‌اند و مشکلات متعددی به زندگی‌ها تحمیل شده است. در این میان، کودکان از همه آسیب‌پذیرتر و حساس‌تر هستند. باید با نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان آشنا باشید و بدانید که چطور به آن‌ها درباره این بحران اطلاعات بدهید. در این مقاله می‌خواهیم درباره نکات لازم برای شرح درست موقعیت فعلی به کودکان توصیه‌هایی داشته باشیم. آماده‌اید؟

در نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان بدانید که اطلاعات کودک چقدر است

نحوه صحبت کردن از کرونا با کودکان

وقتی می‌خواهید که به کودک درباره کرونا توضیح بدهید، بهتر است که بدانید تا چه اندازه درباره این موضوع اطلاعات دارد و رویکرد و نگاهش به این موضوع چگونه است. شاید اصلا آن‌طور که فکر می‌کنید نگران این موضوع نباشد و دیدگاهش نسبت به قضیه ساده‌تر از چیزی باشد که در ذهنتان است.

در هر حال، بهتر است که وارد مکالمه‌ای دوستانه با کودک شوید و اوضاع را بسنجید. ببینید که چه اطلاعاتی دارد؟ چه ترس‌ها و دلهره‌های احتمالی در وجودش شکل گرفته است و در گفت‌وگو با او را باز کنید.

درباره وضعیت فعلی و بحران کرونا دروغ نگویید

صداقت همیشه بهترین راه ارتباط‌گرفتن با کودکان است. به آن‌ها دروغ نگویید. با راست‌گویی باعث می‌شوید که به شما اطمینان‌خاطر پیدا کنند و اعتمادشان جلب می‌شود.

البته در شرح وضعیت کرونا لازم هم نیست که همه‌چیز را بگویید و ابعاد تاریک و تیره ماجرا را برای بچه‌ها باز کنید. اما راستگو باشید و به زبانی کودکانه به او بگویید که اوضاع خطرناکی وجود دارد که با رعایت‌کردن پروتکل‌ها امکان خطرآفرینی‌اش کم و کمتر می‌شود.

اگر نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان را جدی بگیرید و از مسیر درستی این ماجرا را طی کنید، کودکتان در این بحران آسیب نخواهد دید.

لحن و زبان هم در نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان مهم است

با زبانی آرام و مهربان با کودک درباره کرونا صحبت کنید. لحنتان دلگرم‌کننده و امیدوارانه باشد. باید به کودک نشان بدهید که در کنارش هستید و با رعایت نکات بهداشتی از خود و اعضای خانواده‌تان مراقبت به عمل می‌آورید.

کودکان ترس نهفته‌ای درباره تنهاماندن و از دست‌دادن عزیزانشان دارند. پس به آن‌ها اطمینان بدهید که جای نگرانی نیست چون همه‌چیز را تحت‌کنترل دارید و رعایت می‌کنید. لحن آرام و مطمئن شما می‌تواند به کودک آرامش خیال بدهد.

نکات بهداشتی و پروتکل‌ها را به کودک یاد بدهید

به کودکان مراقبت‌کردن از خود درباره ویروس کرونا را یاد بدهید. به آن‌ها بگویید که دست‌ها را بشویند، فاصله را رعایت کنند و… . زمانی که کودکان احساس می‌کنند که به اوضاع مسلط هستند و می‌توانند از خودشان مراقبت به عمل بیاورند، احساس داشتن کنترل نسبت به شرایط پیدا می‌کنند.

زمانی که بچه‌ها حس کنند که همه‌چیز تحت‌کنترل است، کمتر از شرایط خطرناک کرونایی می‌ترسند و از شدت دلهره‌هایشان هم کم می‌شود. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌طور دقیق و درست، الگوی خوبی برای کودکان باشید.

درباره اطلاعات‌دادن به کودکان درباره کرونا هم دقیق و درست عمل کنید. برای این کار، لازم است که اطلاعاتتان را از منابع درستی تهیه کنید. به شایعات درباره کرونا دقت نداشته باشید و همیشه از منابع علمی و درست درباره این بیماری و وضعیتش خبر بگیرید. به نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان فکر کنید و آن را جدی بگیرید.

خیال کودکان را درباره عزیزان و نزدیکانشان رعایت کنید

بسیاری از کودکان از فقدان عزیزانشان مانند مادربزرگ و پدربزرگ وحشت دارند. درباره این موضوع هم با آن‌ها صحبت کنید و نگذارید که کودک ارتباطش را با این افراد از دست بدهد.

بگویید که همه خانواده و آشناهایتان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و برای همین هم جای نگرانی و غصه‌خوردن وجود ندارد. برای تقویت روحیه کودک خود با عزیزان و دوستانتان ارتباطات تلفنی و تماس‌های ویدئویی برقرار کنید. این کار روحیه همه‌تان را عوض خواهد کرد. حفظ ارتباط کودک با کسانی که دوستشان دارد، برای روحیه‌اش بسیار خوب است. پس حتما به این موضوع توجه داشته باشید.

پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید: هنر مواجهه با بحران از کرونا تا خیانت همسر

به کودکان اجازه ابراز ترس‌هایشان را بدهید

هیچ‌وقت به کودک نگویید که ابراز ترس و دلهره‌هایش نشانه ضعف است. برعکس، او را تشویق کنید که درباره احساساتی که در دل دارد، حتما با شما صحبت کند.

به کودک نگویید که گریه نکند، نترسد و… . به او یاد بدهید که ترس و اضطراب برای همه پیش می‌آید. فقط شیوه برخورد با چنین احساساتی در آدم‌ها متفاوت است. غلبه بر ترس است که اهمیت دارد وگرنه همه آدم‌ها در مقاطعی از زندگی و در مواجهه با موضوعاتی دچار دلهره و نگرانی می‌شوند.

به کودکان نگویید که فرد قوی، کسی است که از هیچ‌چیز نمی‌ترسد و گریه نمی‌کند. به او یاد بدهید که همه آدم‌ها ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارند و گریه‌شان هم می‌گیرد اما آدم‌های قوی بلدند که چطور این نگرانی‌ها و گریه‌ها را کنترل کنند و حالشان را بهتر کنند. در واقع، باید راه‌های مبارزه با استرس و مدیریت اضطراب را به کودک خود یاد بدهید.

در صحبت‌هایتان از شادی و امید بگویید

وقتی می‌خواهید درباره کرونا با کودکان صحبت کنید، به این موضوع هم دقت داشته باشید که به کودک امید و شادی بدهید. مثلا از این زاویه به قضیه نگاه کنید که حالا که وقت بیشتری میان اعضای خانواده برای کنار هم بودن وجود دارد، برنامه‌های مفرح درون‌خانه‌ای ترتیب خواهید داد.

دل کودک را به تفریحاتی کوچک و شدنی در منزل خوش کنید و نگذارید که روحیه‌اش به‌واسطه محدودیت‌هایی که کرونا به وجود آورده است از بین برود و خمودگی به جانش بیافتد. در فکرکردن به نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان حتما به ابراز شادی و امیدواری توجه داشته باشید.

سخن آخر درباره نحوه توضیح دادن کرونا به کودکان

نحوه صحبت کردن از کرونا با کودکان

به کودکان خود اهمیت زیادی بدهید. در این دوران کرونا مطرح‌کردن نگرانی‌هایی که در دل کوچکشان وجود دارد از همیشه مهم‌تر است. نگذارید که غصه بخورند، ترس‌هایشان به حال خود رها شود و نگران باقی بمانند.

هوای بچه‌ها را داشته باشید و در صورتی که می‌بینید با مشکلات جدی در خصوص دلهره و نگرانی کرونا روبه‌رو هستند، حتما از مشاوران خبره در این زمینه کمک بگیرید.

کودکان باید در آرامش بزرگ شوند و رشد پیدا کنند. اگر کودکی در معرض ترس‌ها و مشکلات حل‌نشده قرار بگیرد، از آثار مخرب این وقایع در بزرگسالی هم رها نخواهد شد. شما هم با این موضوع یعنی شیوه مطرح‌کردن کرونا با کودکان روبه‌رو هستید؟ برای گفتن از کرونا برای کودکتان چه کرده‌اید؟

برگرفته از:‌ https://kidshealth.org

دیدگاه‌ها (0)

*
*