های اکسپرت سامانه مشاوره آنلاین

علل افسرده خویی و راهکارهای درمان آن چیست؟

افسرده خویی ،سامانه مشاوره آنلاین HiExpert

افسرده خویی یا دیستایمی نوعی افسردگی ضعیف است. بدین معنا که هرچند منجر به اختلال در عملمرد کاری، تحصیلی و اجتماعی می شود ولی میزان آن به اندازه افسردگی حاد نمی باشد.

در این حالت فرد مدت زمانی از شبانه روز را دچار این اختلال بوده و دوره های کوتاهی را هم در حالت عادی بسر می برد.علائم افسرده خویی مانند افسردگی مشخص و برجسته نبوده و بیمار نمی تواند از رندگی خود بهره کافی را ببرد.

پیش از تشخیص این اختلال باید بیمار یکسری آزمایشات پزشکی را انجام دهد تا احتمال وجود شرایط دیگر که منجر به چنین نشانه هایی می شوند از بین برود. و اینکه تشخیص قطعی از طریق انجام ارزیابی سلامت روانی و متخصص روان درمانی انجام می گیرد.

سن شروع، میزان شیوع و تفاوت دو جنس در افسرده خویی

اختلال دیستایمی در ۵ الی ۶ درصد کل افراد و در طول عمر خود به آن مبتلا شده و میزان شیوع آن در زنان در حدود ۲-۳ برابر مردان است. همچنین در افراد مجرد و دارای درامد کم نیز شایع می باشد.

اغلب این بیماران از قبل دچار استرسهای طولانی مدت هستند.این اختلال نیز اغلب همراه با اختلالات شخصیتی، و اختلال وسواسی اجباری همراه است.

سن میانگین برای ایجاد این اختلال ۳۱ سال می باشد، هرچند که در بعضی از افراد در اوایل دوران بلوغ آغاز می شود.

علل اختلال افسرده خویی

علت افسرده خویی کاملاً شناخته شده نیست و محققان تغییرات در ساختار و مواد شیمیایی مغز باعث تغییرات در حالت و وضع روانی می شود.عوامل خطر افسزده خویی شامل:

جنسیت:

شروع افسرده خویی در زنان در بعضی مراحل خاص زندگی مثل پس از بارداری و یا یائسگی باشد.

افسرده-خویی در زنان

سابقه خانوادگی:

افرادی که  خویشاوندانی با سابقه یکی از انواع افسردگی دارند بویژه اقوام درجه اول بیشتر در معرض اختلال افسردخویی هستند. 

استرسهای طولانی مدت:

افرادی که در معرض موارد استرس زا مانند تبعیض، فقر و بیماریهای مزمن و سوء مصرف دارو، عدم امنیت شغلی، حس طرد شدن یا خیانت و .. منجر به ایجاد این اختلال در زندگی شان خواهد شد.

درمان افسرده خویی:

احتمال درمان خودبخودی این اختلال بطوریکه کاملا بیمار درمان گردد خیلی کم و در حد ۱۰ درصد می باشد . در اکثر مواقع نیاز به شیوه ها ی درمانی می باشد …

شناخت درمانی:

روشهای جدید اندیشیدن و رفتار کردن به بیمار آموخته می شود تا جایگذین نگرشهای منفی و معیوب خود کند.

رفتاردرمانی:

در این نوع درمان سعی بر این است تا با افزایش فعالیت، فراهم ساختن تجارب خوشایند و آموختن نحوه آرام سازی به درمان بیمار کمک شود…

پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید: افسردگی چست؟ ۶ علامت مهم افسردگی …

روان درمانی فردی بینش مدار:

رایج ترین درمان اختلال دیستایمی است که فرد می تواند درباره معادل های افسردگی (از قبیل سوء مصرف مواد) یا به احساس طرد شدگی در کودکی بینش پیدا کند..

درمان بین فردی:

در این نوع از درمان اختلالات افسردگی، تجارب بین فردی فعلی بیمار و راههای مدارای او با استرس بررسی می شود تا بتواند به کاهش علائم افسردگی و افزایش اعتماد به نفس بینجامد.

خانواده درمانی:

با گروه درمانی می توان به بیماران منزوی کمک کرد برای غلبه بر مشکلات بین فردی که در موقعیتهای اجتماعی پیدا می کنند، راههای جدیدی را یاد یگیرند…

دارو درمانی:

یکی دیگر از روشهای درمانی افسرده خویی تجویز دارو های مناسب با نظر متخصص است . مانند بوپروپیون و …که  برای درمان بیماران مبتلا به این اختلال موثر می باشند..

سامانه مشاوره آنلاین HiExpert

دیدگاه‌ها (0)

*
*